Pöpöt pois nurkista

Ulkona on komea syysilma. Sattumoisin olen juuri tänään motivoitunut siivoamaan koko kämpänkin ja sen myös toteutan jos vain kunto kestää. Tiukka suunnitelma imuroinnista, mattojen paukuttelusta ja pintojen pyyhkimisestä muotoutuu aamusmoothieta ryystäessä.Vuosi sitten ei saanut siivoamalla ihan yhtä puhdasta. Hehheh.


Istun siivouskomeron nurkassa, Kiillon yleispesuaineputeli jalkojeni välissä ja googletan tuotesisältöä. Ei löydy kunnon listaa putelista, ei valmistajan, ei tukesin sivuilta, eikä ees suomi24:sta. Oishan tuo pitänyt arvata. On siinä jotai 64-17-5, 200-578-6 ja vielä H319:ääkin, mutta kai noita mikrohuikkaloita on kiskan tikkareissakin.  Eikaisiinäsitten muutaku tällähinkkaloimaan. Kävi henkeen tai nou. Ex-anoppi käytti paljon Super kymppiä ja kehui sitä. Pitänee harkita. Tällainen niponiilo kun siivoaa, niin siinä sitten kestää tunti jos toinenkin. Tällä kertaa tarkkaan ottaen kaheksan tuntia. Hullua, tiedän. Kyllä kuitenkin jaksoin, kannatti ja tunsin eron. Senkin huomasin jälleen kerran, että ne on eri asiat, jotka aiheuttavat miussa oireita. Kurkkua kyl polttaa tänäänkin, mutta sille ei mahda mitään. Ei ollu sädesieniä nurkissa. Aaaah 😊Pohdin illalla vielä sisäilman säätelylaitteita eli ionisaattoria, kosteuttajaa, puhdistajaa ja mitä muita separaattoreita niitä onkaan. Värkit tavallaan houkuttelevat, mutta paljon puhutaan myös niiden aiheuttamista ongelmista. Ehkä tähän palaan vielä. Nukahdan onnellisena uusien, juuri pestyjen Finlaysonien sisään. 

Yöllä herään tunteeseen, että kieltä kihelmöi ja kurkkua polttaa. Mitääääää???  Käännän kylkeä, mutta tää on jotain todellista. Nousen puolitajuisena ylös ja mietin. Mietin. Mitä on tapahtunut?! Ikkunaräppänästä tulee vienoa viileää ilmaa eli ainoat muuttujat ovat uudet petivaatteet ja siivous. Nakkaan releet raivoissani olohuoneeseen ja viritän kaapista vanhat liinavaatteet. Pesen kasvoni ja hiukseni. Kello näyttää nollakaks tai jotain. Tätä touhua vois joku kutsua vainoharhaiseksi, mutta nyt ei tunnu siltä. Hoipertelen petiin ja lopulta nukahdan kyyneleen vielä kuivuessa tyynyliinalla...